Galaretka na upały

Kiedy z nieba leje się żar szukamy potraw, które chłodzą. Idealna na upały będzie galaretka. Jeśli chcesz by była mniej kaloryczna, nie dodawaj bitej śmietany. Listek mięty w zupełności wystarczy. Ponadto żelatyna zawarta w galaretce wpływa korzystnie na wygląd włosów i paznokci.

Składniki:


  • 1 galaretka cytrynowa albo pomarańczowa
  • 1 banan
  • cukier do smaku

Reklama


Sposób przygotowania:

Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, dodać zmiksowaną masę z banana. Całość wymieszać, przelać do salaterek, ostudzić, podawać z bitą śmietaną.  

Dowiedz się więcej na temat: galaretka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje