15 owoców na wzmocnienie odporności

Zdrowotne właściwości owoców wzmacniających odporność pochodzą z znajdujących się w ich witamin, minerałów i fitochemikaliów, które pomagają organizmowi w walce i przeciwdziałaniu chorobom. Owoce zawierają także włókna, które są dobre dla układu trawiennego oraz luteinę, która wspomaga wzrok. Jednak mimo tylu dobroczynnych właściwości, spożycie owoców należy ograniczać, ponieważ zawarta w nich fruktoza powoduje wzrost poziomu insuliny, co z kolei powoduje problemy z ilością cukru we krwi, cukrzycę, choroby serca oraz otyłość. Ciesz się więc owocami z umiarem i nie pozwól aby zepchnęły one warzywa z twojego talerza!

article cover
© Photogenica

Jagody

© Photogenica

Awokado

© Photogenica

Cytryny

© Photogenica

Limonki

© Photogenica

Jedzenie jabłek oczyszcza organizm

© Photogenica

Dzika róża

© Photogenica

Pomarańcze

© Photogenica

Detoksykacja jest tym w czym dobry jest grejpfrut

© Photogenica

Kiwi

© Photogenica

Mango

© Photogenica

Zdrowotne właściwości melona

© Photogenica

Granat

© Photogenica

Winogron

© Photogenica

Kiedy będziesz kupował winogrona to sięgaj po czerwona zamiast białych, ponieważ czerwone winogrona zawierają antocyjany, które są antyoksydantami odbudowującymi odporność.

Wiśnie

© Photogenica

Enzym, bromelina, trawiący białko zawarty w ananasie

© Photogenica
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas