Dieta bezglutenowa: Kolorowa rolada indycza

Polecamy przepis na roladę indyczą z niespodzianką dla dzieci z alergią pokarmową.

Składniki:

  • paczka bezglutenowych wafli
  • 1/2 kg mięsa mielonego z indyka
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • koperek
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • paseczki papryki czerwonej, zielonej i żółtej

Sposób przygotowania:

Mięso mielone wyłożyć do miski, przyprawić do smaku, wbić jajko i dokładnie wymieszać. Masę rozsmarować równą warstwą na waflu, posypać siekanym koperkiem oraz podsmażoną cebulą. Na wierzchu ułożyć paseczki papryki i całość dość ciasno zwinąć w folię aluminiową. Włożyć do foremki i piec około 40 minut w temp. 180 stopni C. Kroić w skośne kawałki. Podawać z sosem, ziemniakami lub ryżem.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje