kiszonki
Artykuły (35)
-
Sięgnij po kiszonki
- Czwartek, 12 października 2017 (11:35)
Wszyscy wiemy, że kiszonki są zdrowe. Ważne, żeby sięgać po nie właśnie w miesiącach jesienno-zimowych.kiszonki -
Zamknij lato w słoiku
- Poniedziałek, 25 września 2017 (09:07)
-
Odkwaś organizm
- Czwartek, 18 maja 2017 (13:47)
Jak wspomóc funkcjonowanie organizmu? Co zrobić, żeby dziecko z chęcią jadło obiad? Sprawdź naturalne, domowe sposoby.kiszonki -
Zrób ferment dla zdrowia
- Czwartek, 5 stycznia 2017 (10:39)
Sfermentowane produkty np. warzywa, owoce, ziarna czy niektóre wędliny pomagają przyswajać witaminy z grupy B, wiele składników mineralnych i niektóre aminokwasy, zwiększają też odporność...kiszonki -
Zdrowie w kiszonkach
- Poniedziałek, 14 listopada 2016 (09:24)
Listopad rozpanoszył się w aurze na dobre i nierzadko w naszym sposobie myślenia. Ten miesiąc jest mało lubianym, ale nawet jeśli nie fruwamy z radości – możemy go przejść bez szwanku.kiszonki -
Korzyści zdrowotne produktów fermentowanych
- Czwartek, 3 listopada 2016 (10:20)
-
Co tam kisisz?
- Czwartek, 20 października 2016 (12:40)
Wiesz, że warzywa w procesie kiszenia nie tracą witamin i minerałów? Dlatego zimą są szczególnie zalecane w naszej diecie.kiszonki -
Korzyści zdrowotne ze sfermentowanych warzyw
- Wtorek, 7 czerwca 2016 (15:13)
Pokarmy sfermentowane to takie pokarmy, które przeszły przez proces lakto – fermentacji, w którym następuje przetworzenie się węglowodanów w alkohole i dwutlenek węgla lub kwasy...kiszonki właściwości, kiszonki -
Na przednówku tylko kiszonki
- Czwartek, 19 lutego 2015 (13:38)
Jakie produkty są dla nas najzdrowsze na przednówku, między zimą, a wiosną? Kiszonki - nie ma wątpliwości mistrz kuchni Karol Okrasa. A kisić można prawie wszystko - dodaje.kiszonki -
Pora na kiszonki!
- Piątek, 30 stycznia 2015 (15:02)
Kiszone ogórki czy kapusta zawierają kultury pożytecznych bakterii, które wpływają korzystnie na mikroflorę jelitową.kiszonki