​Czekoladowa pasta z awokado

Przepis Konrada Budzyka, autora książki "Hummusy i pasty".

Składniki

  • 2 awokado
  • 6 łyżek kakao
  • 3 łyżki mleka kokosowego
  • 8 łyżek syropu klonowego
  • szczypta soli
  • 1 laska wanilii

Sposób przygotowania:

Dojrzałe i miękkie awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ.

Reklama

Rozetnij laskę wanilii i jednym pociągnięciem noża wzdłuż włókien wyjmij ziarenka.

Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i zmiksuj na gładką pastę.

Podawaj na deser, na przykład w pucharkach do lodów.

Na 100 g: kalorie 228,2 kcal białko 3,6 g tłuszcz 13,1 g węglowodany 25 g błonnik 4,1 g

Przepis pochodzi z książki "Hummusy i pasty" Konrada Budzyka. Wydawnictwo Znak. Premiera: lipiec 2017.



Konrad Budzyk, dietetyk, weganin i bloger (blendman.pl), sprawi, że zdrowe warzywa i owoce pojawią się na twoim stole w nowej, zaskakującej postaci.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje