Reklama

Surówki na talerzyku

Jeśli twoje dziecko skończyło roczek, możesz mu podać większość jarzyn w postaci surówki.

Ważne, by były utarte na tarce o drobnych oczkach lub bardzo drobno posiekane, by malec się nie zakrztusił.

Reklama

Jeśli chcemy złagodzić smak świeżych warzyw, można dołożyć do nich utarte słodkie jabłko.

Zazwyczaj pierwszą surówką, którą serwujemy naszej pociesze jest ta z marchwi. Warto kupować okazy pochodzące ze sprawdzonego źródła. Marchew jest warzywem korzeniowym i gromadzi związki zawarte w glebie, które mogą okazać się szkodliwe dla dziecka.

By surówka była zdrowsza można dodać do niej kilka kropel oliwy bądź oleju. Dzięki temu nie straci zawartych w sobie witamin. 


Dowiedz się więcej na temat: surówki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje