Migdałowe kotleciki

Czy kotlety zawsze muszą być zrobione z mięsa? Na pewno nie. Chcesz zaskoczyć domowników smacznym obiadem - wypróbuj nasz przepis.

 

Składniki: 


  • ½ małej cebuli   
  • 50 g mielonych migdałów
  • małe jabłko
  • mały ziemniak
  • mała marchew
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa warzywna
  • woda
  • olej do smarowania
  • listki bazylii

Reklama

Sposób przygotowania:

Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy. Obieramy marchew, jabłko, ziemniaka ścieramy na drobnej tarce, dodajemy sól, pieprz, przyprawę warzywną, posiekane listki bazylii, cebulę i migdały. Jeśli masa jest za  gęsta, dodajemy trochę wody. Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem, wykładamy masę, pieczemy około 50 minut. Podajemy na gorąco z ryżem i warzywami lub surówkami.   

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje