szparagi
(Kuchnia ,warzywa)Artykuły (45)
-
Z kuskusem i szynką parmeńską
- Środa, 11 maja 2016 (14:56)
Oto przepis na wyjątkowe szparagi. Zamiast szynki parmeńskiej możesz użyć chudego wędzonego boczku albo bekonu. Smak kuskusu podostrzy zmiażdżony ząbek czosnku.szparagi -
Od kiedy szparagi?
- Czwartek, 13 sierpnia 2015 (13:53)
Bardzo lubię szparagi i chciałabym, żeby spróbowało ich również moje półtoraroczne dziecko. Czy nie jest jednak na to za wcześnie?szparagi -
Jak wybrać i obrać szparagi?
- Czwartek, 28 maja 2015 (10:23)
Sezon na szparagi trwa. Piotr Kucharski w kuchni "Dzień Dobry TVN" doradził, jak wybrać dobre szparagi i jak je obierać. Szparagi są skarbnicą witamin i składników mineralnych....szparagi -
Zapiekane w sosie serowym
- Poniedziałek, 18 maja 2015 (15:53)
Szparagi w takim wydaniu nadają się dla starszaka. Warto wykorzystać nasz przepis, bo danie to smakuje wyjątkowo.szparagi -
Szparagi z sosem holenderskim
- Poniedziałek, 18 maja 2015 (15:09)
Oto propozycja na romantyczną kolację we dwoje. Szparagi z sosem holenderskim smakują wyśmienicie. Ważne, żeby sos zużyć w ciągu 2 godzin od przyrządzenia.szparagi -
Zielone szparagi z sosem holenderskim i jajkiem w koszulce
- Środa, 11 czerwca 2014 (13:32)
-
Szparagi i ziemniaki - świetne połączenie
- Poniedziałek, 26 maja 2014 (10:31)
-
Jak przygotować szparagi?
- Wtorek, 13 maja 2014 (12:31)
Jeszcze kilka lat temu mało popularne, teraz coraz częściej pojawiają się na polskich stołach. Warto docenić nie tylko ich delikatny smak, ale również wartości odżywcze. Szparagi są...szparagi -
Szparagi - przebój wiosennej kuchni
- Wtorek, 6 maja 2014 (10:14)
Sezon na szparagi czas zacząć! Białe, zielone lub fioletowe szparagi kosztują obecnie ok. 5 złotych za pęczek. Maj to najlepszy czas na to, by smakować je z jajkami, wędlinami czy serami.szparagi -
Krem ze szparagów
- Czwartek, 17 października 2013 (14:43)