por
(Kuchnia ,warzywa)Artykuły (18)
-
Prawdziwy pogromca zmarszczek. Obniża ciśnienie i znakomicie wpływa na jelita
- Poniedziałek, 22 stycznia (15:28)
Por to warzywo, które raczej jest pomijane w kulinariach, a jeśli już jest używany, to większość z nas dodaje go wyłącznie do zupy. Okazuje się, że można wykorzystywać go na wiele...por -
Do czego wykorzystać zieloną część pora? Nie marnuj potencjału warzywa
- Niedziela, 9 kwietnia 2023 (16:42)
Por to popularne warzywo, które jest wyśmienitym dodatkiem do wielu dań. Panie domu wykorzystują go do zup, sałatek czy sosów. Warzywo to ceni się za właściwości odżywcze i zdrowotne. Ale...por -
"Artysta smaku" - tak mówi o nim Magda Gessler. Zdradził swój przepis na surówkę z pora
- Czwartek, 19 stycznia 2023 (05:30)
-
Por: Zdrowe warzywo, ale nie dla każdego
- Czwartek, 16 września 2021 (12:07)
Niskokaloryczne warzywo, które skrywa nieprzeciętny zestaw witamin, minerałów i innych cennych składników odżywczych. Por ma szereg właściwości zdrowotnych. Wydawać by się mogło, że jest...por, warzywa -
Smażone placki z pora
- Czwartek, 25 lutego 2021 (15:08)
Przejadły ci się placki ziemniaczane? Szukasz bardziej wysublimowanych smaków? Wypróbuj placki z pora. Wystarczy kilkanaście minut i parę składników, by wyczarować pyszny obiad. Zaskocz...por -
Por: Znakomicie walczy z anemią
- Środa, 23 grudnia 2020 (13:58)
Por wspomaga system immunologiczny, stabilizuje poziom cukru we krwi, a także działa bakteriobójczo - nie sposób zlekceważyć jego prozdrowotnych właściwości.por -
Pora na pora
- Poniedziałek, 15 kwietnia 2019 (11:05)
Por to krewny cebuli. Jest dwuletnią rośliną zieloną pochodzącą ze wschodnich wybrzeży Morza Śródziemnego. Ceniono ją już w starożytności, skąd rozprzestrzeniła się na cały świat.por -
Por: Dla zdrowia, naturalnie!
- Czwartek, 20 września 2018 (12:17)
Jego zdrowotną moc docenili już starożytni: przez wieki wykorzystywany był zarówno kulinarnie, jak i leczniczo. Dziś bywa niedoceniany, mimo, że skutecznie poprawia odporność, jest...por -
Pora na zdrowie
- Poniedziałek, 21 listopada 2016 (09:52)
Por – warzywo, które często gości w naszej kuchni, a jednak ciągle jest niedoceniane. Najczęściej kupujemy je w pakiecie z włoszczyzną i dodajemy do niedzielnego rosołu.por -
Mini quiche z serem i porem
- Środa, 21 sierpnia 2013 (13:38)
-
Krem z pora (po 7. miesiącu)
- Wtorek, 16 kwietnia 2013 (10:35)
-
Risotto porowo-grzybowe
- Czwartek, 15 marca 2012
-
Mintaj z porami
- Czwartek, 1 grudnia 2011 (11:46)
-
Żeberka z porami w piwie
- Czwartek, 6 stycznia 2011 (17:27)
-
Pory w cieście francuskim
- Wtorek, 27 kwietnia 2010 (16:47)
Wideo (2)
-
- Wtorek, 31 maja 2022 (15:24)
O ile pora na pora przychodzi częściej, gdy gotujemy bulion, o tyle w postaci surowej sięgamy po niego rzadziej. Jego wyraźny, ostry, a dla niektórych zdecydowanie zbyt mocny smak potrafi...por, zdrowe odżywianie