chrzan

(Kuchnia ,warzywo)

Artykuły (16)

  • Zupa chrzanowa - Dorota

    • Niedziela, 17 stycznia 2010 (10:20)
    2,5 litra wody z podgotowanych wędzonek, tarty chrzan (2-3 słoiczki), dowolna ilość szynki i boczku, 6-8 jajek pokrojonych w "ósemki", sól, pieprz do smaku, szklanka śmietany, łyżeczka mąki
    pieprz, chrzan, zupa
  • Galaretka z chrzanu - Grażyna

    • Czwartek, 31 marca 2005 (08:52)
    30 dag utartego chrzanu (średni słoik) z kwaskiem cytrynowym, 3/4 szklanki gęstej śmietany, łyżka żelatyny, garść rodzynków, łyżka masła, łyżeczka mąki, cytryna, cukier, sól
    chrzan, wody, galaretka
  • Kawior czy chrzan?

    Kawior czy chrzan?

    • Sobota, 10 kwietnia 2004 (10:09)
    Poczciwy, swojski chrzan na wielkanocnym jajku od niedawna ma konkurenta - kawior. Taka luksusowa przekąska coraz częściej gości na naszych stołach, zwłaszcza podczas przedświątecznych...
  • Chrzań na zdrowie

    Chrzań na zdrowie

    • Piątek, 2 kwietnia 2004 (20:30)
    Na wielkanocnych stołach niebawem znowu zagości chrzan. Ze względu na jego lecznicze właściwości powinnyśmy go spożywać jak najczęściej, nie tylko od święta.
    chrzan, zdrowie