Zupka kalafiorowa

Po 7. miesiącu możesz przygotować dziecku taką zupkę. Nadaje się również dla osób będących na diecie.

Składniki

  • 1/2 średniej marchewki
  • 1/4 małej pietruszki
  • 1/2 średniego ziemniaka
  • 3 różyczki kalafiora
  • 1/2 żółtka jaja kurzego łyżeczka masła lub oliwy

1. Ziemniak, marchew i pietruszkę dokładnie umyj, obierz i opłucz.

Reklama

2. Kalafior starannie oczyść pod bieżącą wodą.

3. Pokrojone na małe kawałki warzywa wrzuć do ok. 250 ml wrzątku i gotuj, aż staną się miękkie.

4. Jajko umyj w gorącej wodzie i ugotuj na twardo. Oddziel żółtko od białka. Pół żółtka dodaj do warzyw.

5. Zupkę zmiksuj, dodaj do niej łyżeczkę masła lub oliwy z oliwek i jeszcze raz zagotuj.

Dowiedz się więcej na temat: zupa

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje