Zupa koperkowa

Nie jest trudno zrobić dobrą zupę koperkową, ale trzeba znać odpowiedni przepis. Wypróbuj nasz i sprawdź, jak doskonale smakuje. Dzięki koperkowi zawiera sporo witamin: C, te z grupy B, a także wapń, fosfor i żelazo.

Składniki:


  • 2 skrzydełka z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • masło
  • śmietana
  • zielony koperek duży pęczek, albo dwa małe
  • 3 ziemniaki
  • marchewka
  • kawałek selera
  • pietruszka

Reklama


Sposób przygotowania:

Ugotować wywar ze skrzydełek z dodatkiem startych warzyw. Doprawić bulion do smaku solą, pieprzem, śmietaną, świeżym masłem. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ugotowane osobno, oraz dużą ilość posiekanego koperku.

Dowiedz się więcej na temat: dieta bezglutenowa | kuchnia dla malucha | zupa koperkowa

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje