Zupa gulaszowa dla dzieci

Zrób na obiad zupę gulaszową. Będzie smakowała całej rodzinie.

Przypraw go delikatnie
Przypraw go delikatnie 123RF/PICSEL

Umyj mięso, pokrój je w kostkę i podsmaż na oleju. Umytą paprykę i cebulę drobno pokrój i przyrumień na patelni. Pomidora sparz wrzątkiem, pokrój w kostkę, dodaj wraz z mięsem do warzyw na patelni.

Całość duś przez 15-20 minut na małym ogniu. Następnie wlej do dania ok. 0,5 l wody. Dołóż obrane, pokrojone ziemniaki i przy prawy do smaku. Gotuj pod przykryciem, aż mięso zmięk nie (ok. 30 minut). Możesz podać z odrobiną jogurtu.

Jeśli oprócz warzyw i mięsa dodasz do niej np. zacierki, będzie bardziej pożywna.

Przepis na zupę gulaszowąInteria Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas