Z winogronami

Z powodzeniem zastąpi drugie śniadanie. Zje ją ze smakiem cała rodzina.

Jest pyszna!
Jest pyszna! 123RF/PICSEL

Mięso pokroić w kostkę, winogrona umyć, poobrywać z gałązek, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem 2 łyżek oleju, odcedzić i zahartować zimną wodą.

Na rozgrzanym maśle przesmażyć mięso, dodać cebulę, a gdy się zeszkli, winogrona. Doprawić solą, pieprzem i suszonym tymiankiem, połączyć z makaronem. Danie podawać posypane pokruszonym serem pleśniowym i udekorowane gałązkami tymianku. 

Zmysłowe smaki: Letnia sałatka z bobem, fetą i arbuzemInteria.tv
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas