Wyjątkowy rosół

Chcesz wzbogacić smak rosołu? Dodaj do niego imbir.

Składniki

  • 20 dag pieczarek
  • 2 korpusy z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • pietruszka
  • 1 łyżeczka suszonego imbiru
  • por
  • seler
  • kawałek świeżego imbiru
  • 2 marchewki

Umyć starannie korpusy kurczaków. Następnie włożyć je do dużego garnka z wodą. Gotować około 15 minut. Zdjąć szumowiny, które powstaną na wierzchu.

Reklama

Następnie dokładnie umyć i pokroić warzywa. Posiekać także w drobną kostkę imbir oraz pieczarki. Warzywa, imbir, pieczarki, pieprz, sól i przyprawy wrzucić do garnka. Całość gotować około 20 minut. Na koniec wyjąć korpusy kurczaka i część warzyw. Najlepiej podawać z drobnym makaronem. 


Dowiedz się więcej na temat: rosół

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje