Wyjątkowa sałatka

Idealnie sprawdzi się na świątecznym stole!

Składniki

  • 25 dag makaronu,
  • 40 dag piersi kurczaka,
  • 30 dag ciemnych winogron,
  • 3 łyżki masła,
  • 1 łyżka siekanej cebuli,
  • 10 dag pleśniowego sera typu Lazur,
  • kilka gałązek tymianku,
  • sól, pieprz, suszony tymianek,
  • 2 łyżki oleju.

Mięso pokroić w kostkę, winogrona umyć, poobrywać z gałązek, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem 2 łyżek oleju, odcedzić i zahartować zimną wodą. Na rozgrzanym maśle przesmażyć mięso, dodać cebulę, a gdy się zeszkli, winogrona. Doprawić solą, pieprzem i suszonym tymiankiem, połączyć z makaronem. Danie podawać posypane pokruszonym serem pleśniowym i udekorowane gałązkami tymianku.  

Reklama


Dowiedz się więcej na temat: sałatka

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje