Tarta warzywna

Możesz zaserwować ją jako pożywne śniadanie, wyśmienite drugie danie, albo wyjątkową kolację. Smakuje doskonale!

Możesz ozdobić ją pomidorkami koktajlowymi
Możesz ozdobić ją pomidorkami koktajlowymi 123RF/PICSEL

Mąkę połącz z masłem. Dodaj jajko, mleko, sól i zagnieć ciasto. Owiń je folią i odłóż na godzinę w chłodne miejsce. Bakłażan pokrój w plasterki, pomidory i paprykę w kostkę. Patisony pokrój w plastry, a czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wszystkie warzywa wymieszaj z olejem, dopraw pieprzem i podsmaż. Rozwałkuj ciasto i wyłóż nim formę, wyłóż farsz. Do śmietany wbij jajka i wylej na ciasto. Piecz w temperaturze 180°C przez około 40 minut. Pietruszkę wymieszaj ze skórką cytryny, posól i 5 minut przed końcem pieczenia posyp ciasto. 

Zmysłowe smaki: Tarta ze szparagamiInteria.tv
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas