Sztuczki, które pomogą ci w kuchni
Jak poradzić sobie, gdy naleśniki przywierają do patelni? Co zrobić, gdy wyszedł nam za tłusty rosół? Z tymi problemami można łatwo się rozprawić.
Wrzuć do rosołu kilka kostek lodu, a tłuszcz zbierze się wokół nich123RF/PICSEL
Gdy naleśniki przywierają do patelni...
Prawdopodobnie musisz zwiększyć płomień. Naleśniki przywierają, gdy patelnia jest za słabo nagrzana.
Przecier pomidorowy
Jeśli nie wykorzystałaś całej zawartości słoiczka, a nie chcesz, by spleśniał, nasyp na wierzch odrobinę soli i dodaj trochę oliwy.
Tłusty rosół
Wrzuć do niego kilka kostek lodu, a tłuszcz zbierze się wokół nich i wtedy szybko je wyłowisz wraz z tłuszczem.
Krojenie chleba
Jeśli chcesz sprawnie pokroić świeży chleb, włóż nóż do wrzątku, wyjmij, wytrzyj do sucha i do dzieła.
Przepis na naleśniki z seremInteria Kulinaria