Śledź z cebulką

Aktualizacja

Śledź z cebulką to hit każdej imprezy! Doskonały na przystawkę, świetnie smakuje z chlebem lub kawałkiem chałki. Śledź to zdrowa, pełna składników odżywczych ryba, bogata w kwasy tłuszczowe i witaminy z grupy B. Śledź z cebulką to zdrowa przekąska dla całej rodziny!

Śledź z cebulką z ulubionymi dodatkami
Śledź z cebulką z ulubionymi dodatkami123RF/PICSEL

Śledź z cebulką - przygotowanie

Obierz cebulę i pokrój w cienkie plastry. Umyj śledzie i namocz je w wodzie, a następnie w mleku przez ok. 30 minut. Pokrój je w cząstki.

Wkładaj do słoika kawałki śledzia, naprzemiennie z plastrami cebulki. Całość zalej olejem.

Zakręć słoik i odstaw go do lodówki na minimum godzinę Rozłóż cząstki śledzia, całość udekoruj cytryną, możesz dodać szczypiorek, lub pietruszkę.

Smacznego!


Sprawdź też inne przepisy na dania z ryb:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Krem z kiszonych ogórkówPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas