Skrzydełka z miodem na ostro

Możesz ozdobić je gałązkami natki pietruszki.

Składniki

  • skrzydełka kurczaka
  • 5 łyżek miodu
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • łyżeczka ostrej papryki
  • pół czerwonej i zielonej papryki
  • po pół puszki kukurydzy i krojonych pomidorów

Przygotowanie

Z miodu, sosu sojowego, oliwy, ostrej papryki, soli oraz pieprzu przygotowujemy marynatę. Smarujemy nią umyte, osuszone skrzydełka i wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny. 2. Zmacerowane skrzydełka przekładamy na blachę i pieczemy ok. 35 minut w 190ºC. 3. W międzyczasie papryki kroimy w plastry. Do rondelka wkładamy odsączoną z zalewy kukurydzę, pomidory i paprykę. Dusimy aż warzywa zmiękną. Następnie wykładamy je na półmisek. 4. Na warzywa kładziemy upieczone skrzydełka i od razu podajemy.

Dowiedz się więcej na temat: skrzydełka z kurczaka

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje