Roladki z boczku
Aktualizacja
Roladki z boczku to prosta i efektowna przekąska, która zachwyci nawet największych przeciwników szpinaku. Wykonać ją jest bardzo łatwo, a cały proces zajmuje mniej niż pół godziny. Roladki z boczku nadają się na każdą okazję!
Zapiekane roladki z boczku. Gratka dla lubiących mięso123RF/PICSEL
Roladki z boczku - przygotowanie
Szpinak dusić na patelni z łyżką śmietany i serem feta. Gdy ser się rozpuści, wsypać garść tłuczonych orzechów, wymieszać. Gotowy farsz podkręcić świeżo wyciśniętym z praski czosnkiem.
Na boczek nakładać farsz, zawijać w roladki. Spinać wykałaczką, aby nie otwarły się w trakcie pieczenia. Układać ciasno w naczyniu żaroodpornym.
Całość oprószyć parmezanem, zapiekać 5- 10 minut w 180 stopniach z termoobiegiem lub w 200 stopniach bez.
Sprawdź też:
"Ewa gotuje": Sernik z ziemniakamiPolsat