Pyszne ziemniaczki

To danie jest naprawdę proste, ale smakuje wyjątkowo.

Zamiast pieczarek mogą być inne grzyby
Zamiast pieczarek mogą być inne grzyby 123RF/PICSEL

Przygotowanie:

Ziemniaki umyj, ponakłuwaj, posól, obłóż plasterkami czosnku i owiń w folię aluminiową. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200º C około 50 min. Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj grzyby obsypane majerankiem. Całość smaż jeszcze kilka minut. Pod koniec dopraw solą i pieprzem. Na oddzielnej patelni przesmaż boczek. Upieczone ziemniaki przekrój na pół, wydrąż środki i napełnij je farszem. Podawaj z gałązkami świeżego majeranku, wędzonym boczkiem i śmietaną.

Najlepszy przepis na pieczone ziemniakiInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas