Puree ze szpinakiem

Aktualizacja

Puree ze szpinakiem w wiosennej odsłonie to dowód na to, że tłuczone ziemniaki nie muszą być nudne. Kilka zdrowych dodatków i odrobina inwencji kulinarnej, zamienią popularne puree ze szpinakiem w witaminową bombę.

Puree ze szpinakiem jest dobre o każdej porze roku
Puree ze szpinakiem jest dobre o każdej porze roku123RF/PICSEL

Puree ze szpinakiem - przygotowanie

Na wolnym ogniu w głębokiej patelni roztop masło, dodaj czosnek i posiekane liście szpinaku.

Ziemniaki ubij z dodatkiem żółtek, dodaj przyprawy i mieszaj, aż składniki połączą się w aksamitną całość. Przełóż na patelnię i połącz z resztą składników. 

Gotową masę formuj w kulki i ułóż na blasze. Każdą porcję posyp serem i połówką pomidorka koktajlowego.

Zapiekaj w 180 stopniach, aż ser się zarumieni.

Co jeszcze można wyczarować ze szpinaku? Sprawdź:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Krem z kiszonych ogórkówPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas