Prosty obiad

Taką zapiekankę zrobisz naprawdę szybko. Pamiętaj tylko, by ziemniaki pokroić w bardzo cienkie plasterki. Ewentualnie można je podgotować wcześniej, wtedy plastry mogą być grubsze.

Zapiekanka jest prostym daniem, ale bardzo smaczym
Zapiekanka jest prostym daniem, ale bardzo smaczym 123RF/PICSEL

Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w bardzo cienkie plasterki. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na patelni. Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem.

Układamy pierwszą warstwę ziemniaków, na nich podsmażoną cebulkę, którą posypujemy solą i pieprzem, nakładamy druga warstwę ziemniaków, posypujemy kminkiem i na wierzch nakładamy plasterki żółtego sera. Zapiekamy w gorącym piekarniku około 30 minut. 

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas