Placuszki z łososia i ziemniaków

Proponujemy przepis na szybkie i bardzo zdrowe placuszki!

Co potrzebujemy?

20 dag filetu z łososia
30 dag ugotowanych ziemniaków
15 dag liści szpinaku
ząbek czosnku
jajko
sól
4 łyżki mąki lub ziarno sezamu do panierowania
oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Reklama

Filet z łososia upiec, ostudzić i podzielić na kawałki. Szpinak udusić na oliwie z czosnkiem. Po odcedzeniu posiekać.

Ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wymieszać łososia z ziemniakami, szpinakiem oraz jajkiem. Doprawić do smaku.

Podzielić masę na osiem pulpecików, panierować w mące lub sezamie i smażyć na oliwie.



Dowiedz się więcej na temat: plackuszki z łososia i ziemniaków

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje