Placki ziemniaczane z dodatkami

Kto ich nie lubi! Smakują naprawdę wyśmienicie. Do placków ziemniaczanych możesz dodać różne dodatki.

Placki ziemniaczane smakują doskonale
Placki ziemniaczane smakują doskonale 123RF/PICSEL

Na rozgrzany olej wrzuć pokrojony w kostkę boczek i posiekane cebule. Całość podsmaż. Gdy boczek się zrumieni, przełóż wszystko do miseczki i odsącz z nadmiaru tłuszczu. Ziemniaki i marchewkę zetrzyj na tarce. Do tej samej miski dodaj wystudzony boczek z cebulką, jajka, mąkę, sól i pieprz. Wszystko wymieszaj. Na rozgrzany olej wykładaj niewielkie porcje masy, formując placuszki. Smaż na złoto na średnim ogniu. Odsącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z kleksem kwaśnej śmietany.

Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas