Pieczarkowa zupa krem

Taka zupę zrobisz szybko i bez wysiłku. Smakuje naprawdę doskonale. Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu.

Składniki

  • 1 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 por
  • 4 ząbki czosnku
  • ½ l bulionu
  • ¼ l śmietany
  • olej
  • sól

Przygotowanie

1. Kroimy w kawałki cebulę, pieczarki, por oraz czosnek. Całość umieszczamy w głębokiej patelni i podgrzewamy. 

Reklama

2. Gdy warzywa są miękkie, dolewamy bulion i gotujemy przez 20 min. 

3. Następnie miksujemy warzywa. 

4. Dodajemy śmietanę i solimy do smaku.

Dowiedz się więcej na temat: Zupa pieczarkowa

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje