Pasztet z łososia

Jest bardzo delikatny, smaczny i zdrowy. Pasztet z łososia jest idealny do kanapek.

Rozpływa się w ustach
Rozpływa się w ustach 123RF/PICSEL

1. Łososia umyj, osusz i pokrój w kostkę.

2. Do miski włóż łososia dodaj sok z cytryny, gałkę oraz koncentrat, wymieszaj. Następnie wszystko rozdrobnij blenderem. Dodaj jajko, połowę śmietanki kremówki i kwaśnej śmietany, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

3. Małą keksówkę posmaruj masłem i wyłóż folią aluminiową. Wylej łososiową masę. Foremkę przykryj folią aluminiową. Dużą blachę napełnij zimną wodą do 1/3 jej wysokości. Wstaw do niej keksówkę. Piecz ok. 60 minut w temperaturze 150°C. Gdy wystygnie, wstaw na kilka godzin do lodówki. 

Jak zrobić pasztet słonecznikowy z żurawiną?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas