Pasta z łososia

Jest delikatna i bardzo smaczna. Pasta z łososia będzie doskonałym dodatkiem do pieczywa.

Składniki

  • 50 dag świeżego łososia
  • 200 ml śmietanki kremówki 30 proc.
  • 200 ml kwaśnej śmietany 18 proc.
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • sól l biały pieprz

1. Łososia umyj, osusz i pokrój w kostkę.

Reklama

2. Do miski włóż łososia dodaj sok z cytryny, gałkę oraz koncentrat, wymieszaj. Następnie wszystko rozdrobnij blenderem. Dodaj jajko, połowę śmietanki kremówki i kwaśnej śmietany, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

3. Małą keksówkę posmaruj masłem i wyłóż folią aluminiową. Wylej łososiową masę. Foremkę przykryj folią aluminiową. Dużą blachę napełnij zimną wodą do 1/3 jej wysokości. Wstaw do niej keksówkę. Piecz ok. 60 minut w temperaturze 150°C. Gdy wystygnie, wstaw na kilka godzin do lodówki.  


Dowiedz się więcej na temat: pasta z łososia

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje