Pasta jajeczna

Nie masz pomysłu z czym zrobić kanapki? Najlepsze będą z domową pastą jajeczną.

Składniki

  • 4 jajka,
  • 4 trójkąciki sera topionego,
  • cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżeczki musztardy,
  • 3 łyżki majonezu,
  • sól, pieprz czarny mielony,
  • papryka czerwona,
  • zioła do dekoracji.

Jajka ugotuj na twardo. Schłódź je zimną wodą i poczekaj, aż wyschną. Następnie obierz je i razem z serem zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę drobno posiekaj, a czosnek podziel na ząbki i przeciśnij przez praskę.

Reklama

Dodaj musztardę i dokładnie wymieszaj. Masę wrzuć do miski z jajkami, połącz z majonezem i jeszcze raz dokładnie wymieszaj. Pastę jajeczną dopraw solą i pieprzem. Podawaj najlepiej z ciemnym pieczywem.

Dla dekoracji posyp ją posiekanymi ziołami i drobno pokrojoną czerwoną papryką. 

Dowiedz się więcej na temat: pasta jajeczna

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje