Makrelowa sałatka

Jemy za mało ryb - tak pokazują najnowsze badania. Jeśli chcemy cieszyć się dobrym zdrowiem, postarajmy się, by na stałe zagościły w naszym jadłospisie. Oto przepis na sałatkę z makreli.

Składniki:


  • 3/4 szklanki mięsa z wędzonej makreli
  • 1 ugotowana marchewka
  • kawałek ugotowanego selera
  • 2 jajka na twardo
  • 1 jabłko
  • pieprz
  • szczypiorek lub koperek
  • majonez

Reklama


Sposób przygotowania:

Jarzyny ugotować z dodatkiem łyżeczki  Vegety,po ugotowaniu pokroić je w drobną kostkę, podobnie jajka. Pokrojone składniki połączyć z rybą, majonezem, posiekaną zieleniną, grubo utartymi jabłkami i przyprawami, wymieszać. Podawać z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami, albo z bezglutenowym pieczywem.  

Dowiedz się więcej na temat: sałatka

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje