Makaron w sosie grzybowym

Pomysł na szybki obiad.

Proste, ale przepyszne danie
Proste, ale przepyszne danie123RF/PICSEL

Przygotowanie

Grzyby namocz w zimnej wodzie i dokładnie oczyść z wszelkich zanieczyszczeń. Oczyszczone rozłóż na papierowym ręczniku, aby dokładnie się odsączyły (jeżeli są zbyt duże, przekrój je na pół lub na ćwiartki). Mięso podsmaż do miękkości i odstaw.

Na patelni rozgrzej masło i zeszklij drobno posiekaną cebulę. Wrzuć grzyby i posyp odrobiną soli, aby puściły wodę. Smaż około 5 minut.

Gdy woda odparuje, wlej śmietanę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Połącz z wcześniej podsmażonym mięsem.

Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedź i połącz z grzybami. Całość dokładnie wymieszaj. 

Danie podawaj na gorąco posypane parmezanem, świeżo zmielonym pieprzem i drobno posiekaną natką pietruszki.

Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas