Kotlety dla niejadka

Przepyszne kotleciki.

Czas przyrządzenia: 10 minut
Składniki dla: 4

Składniki

  • 700 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 1 duża papryka
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 300 g sera żółtego
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie

Paprykę umyj, oczyść z pestek i pokrój w drobną kostkę. Cebulę również pokrój w drobną kostkę. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W misce wymieszaj mięso z jajkiem, papryką, cebulą, połową startego sera żółtego. Posól i popieprz.

Reklama

Z mięsa uformuj kotleciki – do każdego dodaj po łyżce startego sera żółtego. Smaż je na rozgrzanym oleju 5 minut z każdej strony. Odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym. Marchewkę pokrój w plasterki i udekoruj nimi kotleciki, tworząc „mysie uszy”.

Dowiedz się więcej na temat: kotlety

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje