Kotleciki ziemniaczane - po 2. roku życia

Dzieci je uwielbiają!

Składniki

  • 1/2 kg ziemniaków
  • 25 dag białego półtłustego sera
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 1-2 małe cebule
  • olej rzepakowy
  • sól

Przygotowanie

Reklama

1. Ziemniaki obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie, a następnie przetrzyj przez praskę lub drobne sitko.

2. Jajko umyj, sparz wrzątkiem, wybij na spodeczek i rozmieszaj.

3. Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Jeśli dziecko lubi smażoną, duś ją przez chwilę na oleju, aż zarumieni się na złoty kolor.

4. Do ziemniaków dodaj jajko, przetarty przez sitko lub praskę biały ser, mąkę pszenną i cebulę, a potem wymieszaj składniki.

5. Formuj niewielkie kotlety, obtaczaj je w bułce i smaż na oleju na małym ogniu.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje