Reklama

Knedle z mięsem

Dzieci zazwyczaj wolą je na słodko niż z mięsem. Zachęcamy jednak do wypróbowania naszego przepisu - smakują wspaniale!

Składniki

  • 1,5 kg ziemniaków,
  • sól,
  • pieprz,
  • gałka muszkatołowa,
  • duża marchewka,
  • 200 g selera korzeniowego,
  • zielona papryka,
  • pęczek dymek,
  • łyżka oliwy,
  • 400 g mieszanego mięsa mielonego,
  • 500 g pomidorów z puszki (w kawałkach),
  • 125 ml bulionu warzywnego,
  • suszona bazylia,
  • listki bazylii do dekoracji.

Obierz połowę ziemniaków i ugotuj. Pozostałe ziemniaki obierz, zetrzyj i odsącz przez ściereczkę. Ugotowane ziemniaki zmiel w maszynce i dodaj do miski z surowymi. Dopraw solą i gałką muszkatołową. Marchewkę i seler obierz, paprykę oczyść z pestek. Wszystko pokrój w kostkę.

Reklama

Dymki pokrój na plasterki i z resztą warzyw podsmaż na oliwie. 

Dowiedz się więcej na temat: knedle z mięsem

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje