Klopsiki cielęce

Klasyczne i delikatne danie obiadowe

Składniki

  • 250 g cielęciny
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki kaszki kukurydzianej
  • 3 gotowane marchewki
  • 2 pomidory
  • 2 pietruszki
  • 1 łyżeczka koperku

Przygotowanie

1. Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą i zmiel.

Reklama

2. Jajka dokładnie umyj w gorącej wodzie i sparz wrzątkiem.

3. Do zmielonego mięsa dodaj jajka, kaszkę kukurydzianą i posiekany koperek, wyrób masę i uformuj z niej małe klopsiki.

4. Z pomidorów zdejmij skórkę, jarzyny umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę.

5. Warzywa włóż do gorącej wody i gotuj razem z klopsikami aż do miękkości.

Dowiedz się więcej na temat: klopsiki cielęce

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje