Indyk na słodko (po 6. miesiącu)

Indyk podany w ten sposób smakuje wyjątkowo, a robi się go naprawdę szybko i bez wysiłku. Mogą go jeść nawet półroczne maluchy, a także osoby na diecie. Ta potrawa z pewnością zagości w twoim domu na dłużej.

Filet z indyka można przyrządzić na wiele sposobów.
Filet z indyka można przyrządzić na wiele sposobów. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 jabłko
  • 100 g fileta z piersi indyka
  • 3 łyżeczki kaszki ryżowej
  • 1 łyżeczka masła

Sposób przygotowania:

Dokładnie umyj jabłko i sparz je wrzątkiem. Obierz owoc ze skórki i pokrój na niewielkie cząstki.

Następnie zalej ok. 100 ml wody i zagotuj, by jabłko się rozgotowało.

Indyka starannie opłucz pod bieżącą wodą i ugotuj w osobnym garnku w niewielkiej ilości wody.

Mięso połącz z rozgotowanym jabłkiem i kaszką. Wszystkie składniki zmiksuj na jednolitą papkę.

Tuż przed podaniem dodaj łyżeczkę masła i jeszcze raz zagotuj danie.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas