Greckie kofty grilowane

Jeśli masz ochotę na mięsne danie, a chcesz zrobić coś oryginalnego, proponujemy greckie kofty. Są przepyszne!

Są pyszne!
Są pyszne! 123RF/PICSEL

Cebulę zetrzeć na tarce, czosnek zmiażdżyć. Mięso przełożyć do dużej miski, wymieszać ze wszystkimi składnikami (łyżkę oliwy zostawić). Można dolać 1 lub 2 łyżki wody, gdyby masa okazała się zbyt ścisła. Patyczki do szaszłyków zalać wodą, zostawić na 30 minut. Po tym czasie oblepić je masą mięsną, przyciskając dość mocno, ale żeby mięso nie spadało.

Szaszłyki posmarować oliwą i układać na patelni grillowej. Piec z każdej strony po 1-2 minuty (mięso nie może być czerwone). Podawać z cytryną. 

Genialny sposób na mięso mielone - kotlety z pokrzywąInteria Kulinaria
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas