Duszona cukinia z pomidorami i majerankiem

Cukinia, kuzynka kabaczka, zawiera dużo witaminy A. Jest idealnym dodatkiem do drugiego dania.

Cukinia w takiej wersji smakuje wyśmienicie.
Cukinia w takiej wersji smakuje wyśmienicie. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 nieduża cukinia
  • 4 małe pomidory
  • majeranek
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • koperek

Sposób przygotowania:

Cukinię płuczemy, obieramy, kroimy na kostkę. Pomidory płuczemy, zalewamy wrzątkiem, studzimy, obieramy ze skórki, dusimy wraz z cukinią na maśle, gdy będą miękkie, doprawiamy do smaku dodając majeranek. Posypujemy siekanym koperkiem. Podajemy jako dodatek do mięs i ryb.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas