Drobiowe szaszłyki z niespodzianką

Szałwia to bardzo popularne zioło, które od setek lat cieszy się uznaniem w sztuce kulinarnej. Zbierane przed kwitnieniem, są doskonałą przyprawą, o mocnym, intensywnym smaku i aromacie. Idealna do sałatek, farszów, ciast czy deserów, świetnie smakuje również z daniami mięsnymi. Oto przepis na drobiowe szaszłyki z szałwią - zdziwicie się, jak doskonałe mogą być proste szaszłyki po dodaniu odrobiny szałwii! I jeszcze czegoś słodkiego.

Będą smakować jeszcze lepiej, kiedy sięgniesz po dwa nieoczywiste dodatki
Będą smakować jeszcze lepiej, kiedy sięgniesz po dwa nieoczywiste dodatki123RF/PICSEL

Składniki: 

30 kawałków kurczaka
30 listków szałwii
30 moreli suszonych
4 łyżki oliwy
0,5 cytryny (sok)
1/4 łyżeczki mielonego imbiru
1/2 łyżeczki płatków chili z solą
1/2 łyżeczki suszonego tymianku

Przygotowanie dania wymaga trochę pracy, ale to naprawdę łatwe. Zobacz:

Przepis na drobiowe szaszłyki z szałwiąInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas