Dieta bezglutenowa: Pasztet z ryby na gorąco

Zdrowy, smaczny i szybki w przygotowaniu - polecamy bezglutenowy pasztet z ryby.

Składniki:

  • 1 kg filetów rybnych (najlepiej kostek)
  • 2 cebule
  • szczypiorek
  • zielona pietruszka
  • bezglutenowa bułka tarta
  • 2 jajka
  • 10 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • 3 sucharki z bezglutenowego pieczywa
  • kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Rybę rozmrozić i zmiksować. Zagotować szklankę wody, wrzucić kostkę rosołową i rozpuścić ją we wrzącej wodzie, następnie odstawić i ostudzić. Do wywaru należy włożyć sucharki, aby namokły, później dodaj je do masy rybnej. Cebule pokroić i lekko zeszklić na oleju. Wszystkie składniki połączyć, całość doprawić do smaku. Posmarować tortownicę, posypać bezglutenową bułką tartą i nałożyć masę rybną. Piec w gorącym piekarniku około godziny. Podawać jako dodatek do pieczonych ziemniaków lub z ketchupem i pieczywem bezglutenowym.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje