Reklama

Najlepsze na upały

Sok przygotowany z dobrej jakości warzyw, wypity w ciągu dwudziestu minut od przygotowania, to najlepsza, skoncentrowana dawka energii, jaką możemy dostarczyć do organizmu.

Przygotowany przy użyciu sokowirówki niestety traci część witamin, bo temperatura na sitku, podczas pracy sokowirówki wzrasta nawet do czterdziestu stopni. W takiej temperaturze ginie część wartości odżywczych.

Jeśli jednak nie dysponujemy wyciskarką, ani środkami na jej zakup - pijmy te z sokowirówki. Mniejsza ilość witamin i minerałów jest lepsza niż żadna.

Dodaj kilka kropel 

Do gotowego soku, tuż przed wypiciem, dodajmy odrobinę roślinnego tłuszczu, na przykład oleju lnianego, rzepakowego czy oliwy z oliwek. Koniecznie wybierajmy tłuszcze tłoczone na zimno.

Reklama

Ich obecność pozwoli na przyswojenie przez organizm większej ilości składników odżywczych z tej samej porcji soku.

Przeczytaj więcej

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: Sok z buraków
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy