Reklama

Jak przechowywać pieczywo?

Jakie pieczywo jest najlepsze? Oczywiście to, które sami zrobimy. Niestety, nie wszyscy mają czas, by poświęcić go na upieczenie domowego chleba.

Dobrze, jeżeli w pobliżu miejsca zamieszkania mamy sprawdzoną piekarnie i wiemy, z jakiej mąki są robione produkty.  

Pamiętajmy, że ważne jest to, w co zapakujemy pieczywo, zwłaszcza, gdy jest jeszcze nie ostygło. Największy błąd jaki możemy zrobić, to włożyć jeszcze ciepły chleb czy bułki do foliowej torebki, którą zamkniemy.

Nie dość, że tak przechowywane stracą chrupkość, to jeszcze staną się "gumiaste".  

Gdzie zapakować najlepiej? Do papierowej torebki. Wtedy wystygnie i zachowa swoją naturalną chrupkość.  

Reklama

W domu warto przechowywać chleb owijając go płócienną ściereczką i wkładając do chlebaka.  

INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy