Reklama

Bakalie: Bogactwo smaku

Są znakomitym zamiennikiem słodyczy. Jednak ważne jest by przed podaniem, sparzyć je wrzątkiem.

Są bowiem konserwowane w siarczanach. Najlepiej zalać więc bakalie wrzątkiem na około 5, 10 minut a potem przepłukać na sitku.

Bakalie zawierają mnóstwo cennych dla zdrowia wartości odżywczych.

Maluchowi, który ukończył pierwszy rok życia, można z powodzeniem zacząć wprowadzać do menu bakalie.

Oprócz sporych ilości beta-karotenu i witamin z grupy B, zawierają ważne dla rozwoju układu nerwowego kwasy tłuszczowe LC-PUFA. 

Najbardziej popularne w okresie świątecznym są rodzynki. Wzmacniają odporność fizyczną, poprawiają pracę serca oraz mózgu.

Reklama
INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: bakalie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy