Reklama

Idealna jajecznica

Jest daniem niezwykle zdrowym, pod warunkiem, że osoby ją spożywające nie są uczulone na białko jaja. Zawiera m.in. potrzebne naszemu organizmowi aminokwasy egzogenne, lipidy, witaminy z grupy B, ponadto: A, D, E, K.

Mogą ją spożywać nawet niemowlęta, które ukończyły 10 miesiąc życia.

Podpowiadamy, jak zrobić jajecznicę, która będzie odpowiednia dla maluszka. Sposób ten mogą wykorzystać osoby będące na diecie.

Na garnuszku z wrzątkiem stawiamy talerzyk lub miskę. Dajemy łyżeczkę masła i czekamy, aż się rozpuści.

Następnie wbijamy surowe jajko (dobrze, jeśli przed rozbiciem sparzymy skorupki).

Roztrzepujemy, by powstała jednolita konsystencja. Mieszamy dopóki się nie zetnie.

Starszakowi możemy do takiej jajecznicy dodać drobno posiekany szczypiorek, albo pietruszkę. 

Reklama
INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: jajecznica
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy