Alergię najczęściej wywołują...

• mleko krowie i wszelkie jego przetwory;

• mleko i sery kozie;
• jaja kurze;
• gluten (produkty zawierające pszenicę, żyto, owies, jęczmień, a więc pieczywo, makarony, niektóre wędliny i słodycze);
• owoce cytrusowe;
• truskawki, poziomki;
• kakao i czekolada;
• skorupiaki (np. homary, krewetki, kraby) i mięczaki (np. małże, ostrygi);
• ryby (te słodkowodne w nieco mniejszym stopniu niż morskie);
• wywar mięsny;
• orzechy, sezam;
• pomidory, seler;
• soja (m.in. mleko sojowe);
• konserwanty, barwniki. i substancje aromatyzujące.

Dowiedz się więcej na temat: mleko

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje