Zupka z morszczuka

Po 6. miesiącu możesz podać swojemu maluszkowi zupę z morszczuka.

Z morszczuka zrobisz pyszną i zdrową zupę.
Z morszczuka zrobisz pyszną i zdrową zupę. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 100 g surowego fileta z morszczuka
  • 1 mała marchewka
  • 1 ziemniak
  • 1 mała pietruszka
  • 1 łyżeczka oliwy lub masła
  • drobniutko posiekany koperek

Przygotowanie:

Umyj starannie warzywa, obierz je i pokrój w kostkę. Rybę opłucz, a potem osusz papierowym ręcznikiem i pokrój. Upewnij się, czy w filecie nie zostały ości. Następnie zagotuj ok. 2 szklanek wody i włóż do niej warzywa. Po kilku minutach do wywaru dodaj kawałki ryby i gotuj całość jeszcze przez 20 minut. Ugotowane składniki dokładnie zmiksuj. Na koniec dodaj do dania łyżeczkę tłuszczu i odrobinę koperku, a potem ponownie je zagotuj. Dzięki temu koperek zmięknie.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas