Zupka kalafiorowa

Po 7. miesiącu możesz przygotować dziecku taką zupkę. Nadaje się również dla osób będących na diecie.

Aksamitny krem kalafiorowy
Aksamitny krem kalafiorowy 123RF/PICSEL

1. Ziemniak, marchew i pietruszkę dokładnie umyj, obierz i opłucz.

2. Kalafior starannie oczyść pod bieżącą wodą.

3. Pokrojone na małe kawałki warzywa wrzuć do ok. 250 ml wrzątku i gotuj, aż staną się miękkie.

4. Jajko umyj w gorącej wodzie i ugotuj na twardo. Oddziel żółtko od białka. Pół żółtka dodaj do warzyw.

5. Zupkę zmiksuj, dodaj do niej łyżeczkę masła lub oliwy z oliwek i jeszcze raz zagotuj.

Zmysłowe smaki: Zupa krem z kalafioraInteria.tv
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas