Zupa koperkowa

Oryginalna zupa.

Koperek całkowicie zmienia smak wywaru
Koperek całkowicie zmienia smak wywaru123RF/PICSEL

Przygotowanie

1. Starannie oczyść oraz umyj warzywa. Dokładnie opłucz mięso.

2. Obydwa składniki zalej 500 ml wody i gotuj, aż staną się miękkie. Następnie odcedź mięso i warzywa (marchewkę możesz pokroić w talarki i włożyć z powrotem), a do wywaru dodaj połowę posiekanego koperku.

3. Z mąki i jajka przygotuj ciasto na lane kluski. Powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Wlewaj je bardzo cienkim strumieniem do wrzącej zupy tak, by powstały niewielkie kluseczki.

4. Potem zagotuj zupę, dopraw ją śmietaną oraz resztą drobno pokrojonego koperku.

Zupa ogórkowa - jak ją zrobić?Interia Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas