Zupa gulaszowa

Sycąca i rozgrzewająca.

Doskonałe danie jednogarnkowe
Doskonałe danie jednogarnkowe123RF/PICSEL

Przygotowanie

Mięso umyj, osusz i pokrój w równą, niedużą kostkę. Obierz cebule oraz czosnek i drobno posiekaj. Rozgrzej dwie łyżki oleju w brytfannie. Wrzuć mięso i cebule, i obsmażaj na rumiano przez kilka minut. Dopraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz pieprzem cayenne. Dodaj czosnek.

Dodaj czerwone wino, zmniejsz ogień. Po chwili dodaj koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, cukier oraz bulion warzywny. Gotuj całość około pół godziny.

Umyj i oczyść fasolkę szparagową. Wylej na sitko fasolę z puszki i przelej wodą. Dodaj oba rodzaje fasoli do zupy i gotuj jeszcze chwilę, aż wszystkie składniki będą miękkie. Gotowe danie posyp posiekaną natką pietruszki.

Przepis na zupę gulaszowąInteria Kulinaria
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas